De familie Buchegger verbouwt sinds 1983 wijn in het prachtige Kremstal ten westen van Wenen aan de Donau. Een microklimaat bijzonder geschikt voor wie houdt van frisse wijnen zonder al te veel alcohol. Vandaag worden de Buchegger etiketten door Silke Mayr gelabeld. Ook zij stamt uit een wijnbouwers familie en ziet de wijnbouw als een levenslust.
De extra portie arbeid wordt in de wijngaard geïnvesteerd, biologisch, altijd mét de natuur nooit ertegen. In de kelder geldt ‘die Kunst des Weglassens’. Alleen zo spreekt het karakter van de ‘terroir’ je maximaal toe met elegantie en een loepzuivere vrucht.
Fris krokant, stuivend en lentefris. Helder van kleur en loepzuiver met sappig rijp appelzuur. Wat een dorstlesser !
Klassieke Bourgondische vinificatie op deels nieuw houten vat. Krachtig en mals Chardonnay-fruit.
Ook de rode wijnen hebben een hoge drinkbaarheidsfactor. Ze zijn rond, barsten van het fruit en de tannines zijn zijdezacht en mooi ingedekt. Toch is dit zweigelt die door haar speelsheid niet aan intensiteit heeft ingeboet. Gewoon heel erg lekker en animerend tot de laatste slok.
Licht, oud rose kleur. Een fris mirakel met een fijne Pinot Noir expressie van klein bosfruit. Culinair perfect inzetbaar bij zalm, vitello tonnato, garnalen enz.