Domaine Terre de Roa
Dit is het hart van ‘vieille France’, ver weg van grote steden, industrie en toerisme. Hier leven Luc, Claudine en dochter Loren met het ritme van de natuur. Hun wijnen zijn gestroomlijnd , zuiver en strak, drie synoniemen voor ‘épuré’. Hun motto spreekt voor zich: laisser la nature reprendre sa place pour que nos vins expriment pleinement leur terroir».

Saint-Pourçain is een Franse wijnstreek (640 ha) rond het stadje Saint-Pourçain-sur-Sioule in het departement Allier. Sinds 2009 is het geklasseerd als Appellation d'Origine Contrôlée. Het behoort tot het wijngebied van het Loiredal maar heeft er in feite niet zo veel mee te maken. De wijngaarden liggen aan de rivier Allier vlakbij Vichy.

Domaine Terre de Roa is dé pionier in biologische landbouw en werd als eerste gecertifieerd door Ecocert in 2009. De familie Tisserand bezit 11 ha wijngaarden die bestaan uit twee types: zandbodem aangevoerd door de Allier en graniet afkomstig van het Centraal Massief. Ze verbouwen er op natuurlijke wijze Pinot Noir en Gamay in rood en Chardonnay en Trissallier, een witte soort die enkel aangeplant is in het département Allier.

De witte kan je vergelijken met een Bourgogne wijn: rijke textuur, botertonen, citrus en hazelnoot. De rode wijn houdt het midden tussen een Bourgogne wijn en een Beaujolais: rood kersenfruit, elegant en sappig. Heerlijk bij lichte gerechten gevogelte, charcuterie, gegrilde groeten.

Plaats nu je bestelling

De wijnen


Domaine Terre de Roa
2019 'Dans Ma Sph'r' Pinot Noir & Gamay, AOC. Saint-Pourçain BIO

Domaine Terre de Roa
2019 'Dans L'Absolu' Tressallier & Chardonnay, AOC. Saint-Pourçain BIO