Azienda Agricola Le Thadee, Umbrië


Azienda Agricola thadee de Bruno, Veneto

Thadea

Thadea, geboren in 1523 in Bologna, was de spruit van een geheime liefde tussen Keizer Karel V en Orsolina een edeldame uit de rijke Perugiaanse familie Della Penna. Tijdens een trip naar Vlaanderen trok de schone van Perugia meteen de keizers aandacht. Om een schandaal te vermijden werd Thadea in het geheim opgevoed door Johanna van Bourgondië. Ze leefde niet ver van Montefalco en is nooit officieel erkend.


Azienda Agricola thadee de Bruno, Veneto

Le Thadee

De kleine appellatie Umbrië is één van de weinige wijnstreken die de zee niet ziet. Ze ligt in het hart van Italië verscholen tussen Toscanen, de Marken en Lazio. Umbrië is het land van Franciscus van Assisi. In het glooiende heuvellandschap liggen historische steden als Assisi, Orvieto, Perugia en Montefalco. Dit is het decor van krachtige wijnen met structuur en diepgang met als orgelpunt de Sagrantino druif die één van de twee DOCG in rood is.


Azienda Agricola thadee de Bruno, Veneto

Plaats nu je bestelling

De wijnen


Azienda Agricola Le Thadee, Umbrië
2019 Costasecca, Umbrië Rosso IGT

Combi van hoofdzakelijk sangiovese aangevuld met sagrantino en de Franse druiven merlot en cabernet. Diep donkerpaarse kleur met een krachtige warme neus van rijp fruit en kruiden. De wijn is op edelstaal opgevoed en toch bezit hij subtiele noten van rokerig hout in een prachtig extract van rood fruit en gedroogde kruiden.

Azienda Agricola Le Thadee, Umbrië
2018 Montefalco Sagrantino ‘Carlo Re’, DOCG

Genoemd naar zijn unieke ligging is ‘het balkon van Umbrië’ de perfecte uitvalsbasis voor deze bergvalk. Sagrantino is een zeer genereuze wijn met een enorme structuur die doet denken aan Amarone maar met wat minder alcoholen rozijn aroma’s. De smaak is extreem rijp met zwarte bramen en kersenfruit die de tanninestructuur mooi inpakken. Dit is een wijn om mee te mediteren aan de haard of ergens afgelegen op een mooi plekje in de natuur. Aan tafel staat hij bij op houtskool gegrild varken of ’s winters bij haas met jeneverbes en cassis.