Bio wijn Weingut Zähringer


Weingut Zähringer

In 1844 werden de eerste wijngaarden in de Maltesergarten aangeplant door de familie Zähringer. Dit Bourgogne aan de Zwitserse grens ligt aan de voet van het Zwarte Woud. Steek je de Rijn over in het Westen , sta je in de Elzas. Dit is een bijzondere biotoop en Heimat voor Pinot Noir, Chardonnay en Weißburgunder.


Weingut Zähringer

De jongste generaties vormden het bedrijf om tot een gecertificeerd Ecovin-bedrijf, sinds 2005 kwam hier het Demeter certificaat nog eens bij.


Weingut Zähringer

Motto: de basis voor authentieke wijn is het menselijk respect voor cultuur en landschap. De natuur van de Maltesergarten beloont deze genadeloze inzet met druiven van topkwaliteit.


Weingut Zähringer

Plaats nu je bestelling

De wijnen


Weingut Zähringer
2020 Chardonnay "Maltesergarten", BIO Demeter, Ecovin, Weingut Zähringer

Appel, abrikoos maar ook notige Bourgondische aroma’s achter de glasrand met veel punch, mineraliteit en een aangename kickback achteraan de afdronk. Jong onweerstaanbaar maar geduld wordt beloond na een jaar of vier wanneer ronde boter tonen ,amandel in een vette textuur de eerste viool gaan spelen. Enkele flesjes verstoppen loont! Naast klassieke visbereidingen staat hij mooi bij bergkazen als Appenzeller, Gruyère of Allgäuer.

Weingut Zähringer
2018 Chardonnay “SZ”, BIO Demeter, Ecovin, Weingut Zähringer

Deze ‘SZ’ staat voor Selektion Zähringer. Het zijn handmatig geselecteerde druiventrossen uit de beste wijngaarden die spontaan worden vergist, soms in hele trossen en daarna worden opgevoed op eiken vaten van 400 liter. Bourgogne op en top maar net iets exotischer.

Weingut Zähringer
2018 Spätburgunder "SZ", BIO Demeter, Ecovin, Weingut Zähringer

Het wijngoed Zähringen is voor 50% aangeplant met Pinot Noir. Na de Côte de Nuits wordt in Baden de grootste Pinot van Europa gemaakt. Dat merk je ook wanneer je door de diepe oude kelders wandelt. Het ruikt er naar Bourgogne. Deze ‘SZ’ staat voor Selektion Zähringer. Het zijn handmatig geselecteerde druiventrossen uit de beste wijngaarden die spontaan worden vergist, soms in hele trossen en daarna worden opgevoed op eiken vaten van 400 liter. Fijn, transparent rood bosfruit in de neus dat lekker terug opduikt in de mond met aardbei, kers en een hint vanille. Met power without weight dartelt de wijn over het pallet ,licht maar intens zoals Pinot hoort te zijn. Serveer hem bij klein wild, kalfsvlees of drink hem bij een lopende kaas zoals een Ami de Chambertin.

Weingut Zähringer
2020 Viognier ‘Castellberg’ , BIO Demeter, Ecovin, Weingut Zähringer

Dit is wel de allerbeste Viognier uit Duitsland. Een halve hectare van de allermooiste Viognier uit deze ‘einzellage’. Spontane vergisting op eiken hout. Deze fles misstaat niet tussen de betere Condrieu. Rijk, aromatisch met een vette textuur en een toets hout, precies geplaatst. Een indrukwekkend raspaard met veel power en een pauwenstaart van een afdronk.